Alles wat je moet weten over egaliseren van vloeren

egaliserennl-logo

Egaliseren van vloeren is een belangrijk proces bij het leggen van nieuwe vloeren of het renoveren van bestaande vloeren. Hierbij wordt de ondervloer geëgaliseerd om een vlakke ondergrond te creëren waarop de nieuwe vloer geplaatst kan worden. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het egaliseren van vloeren.

Waarom is het egaliseren van vloeren belangrijk?

Het egaliseren van vloeren is belangrijk om ervoor te zorgen dat de nieuwe vloer op een vlakke ondergrond wordt gelegd. Als de ondervloer niet geëgaliseerd wordt, kunnen er hobbels en bobbels ontstaan in de nieuwe vloer. Dit kan leiden tot scheuren, loslatende tegels of planken, en andere problemen. Het egaliseren van de vloer zorgt voor een stabiele en vlakke ondergrond, wat de duurzaamheid en levensduur van de nieuwe vloer ten goede komt.

Hoe werkt het egaliseren ervan?

Het egaliseren van vloeren is een proces dat uit verschillende stappen bestaat. Allereerst wordt de ondervloer geïnspecteerd om te zien of er eventuele reparaties nodig zijn, zoals het dichten van scheuren of het verwijderen van oude lijmresten. Vervolgens wordt er een egaline aangebracht. Dit is een cementgebonden of kunststofgebonden laag die zorgt voor een vlakke ondergrond. Het aanbrengen van de egaline moet zorgvuldig gebeuren, zodat er geen hobbels of bobbels ontstaan. Na het aanbrengen van de egaline wordt deze nog gladgestreken met een spaan.

Wanneer moet je een professional inschakelen voor het egaliseren?

Het egaliseren van vloeren lijkt misschien eenvoudig, maar het is een proces dat nauwkeurig uitgevoerd moet worden. Het is daarom aan te raden om een professional in te schakelen voor het egaliseren van vloeren, zeker als het gaat om grotere oppervlaktes. Een professional heeft de juiste kennis en ervaring om het egaliseren van de vloer op de juiste manier uit te voeren, wat problemen met de nieuwe vloer voorkomt.